![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
לבסיס: |
1 חבילה (200 גרם) חמאה קרה |
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר |
1 כוס (85 גרם) אבקת שקדים טחונים |
1 ביצה (55 גרם) גדולה טרופה |
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן בהיר |
1/2 כפית (3 גרם) תמצית וניל |
למלית שוקולד: |
1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה |
1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר 54% מוצקי קקאו, קצוץ |
1 (20 גרם) חלמון ביצה |
1 כף (10 גרם) חמאה רכה |
אופן ההכנה |
- הבסיס: באמצעות וו גיטרה מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר והשקדים. מוסיפים את הביצה ומאחדים יחד עד לקבלת קרם.
- מוסיפים את הקמח המנופה וחומרי הטעם ומערבבים היטב.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
- מוציאים את הבצק, מרדדים ומניחים בתוך התבנית. מחוררים את בסיס הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- לאחר כשעה, מניחים על הבצק נייר כסף ואופים את הקלתית אפייה מלאה בחום של 170 מעלות למשך כרבע שעה. מצצנים היטב.
- מלית השוקולד: מרתיחים את השמנת ומוסיפים את פתיתי השוקולד. מערבבים עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים את החלמון והחמאה, ומערבבים עד לקבלת למרקם אחיד.
- יוצקים את מלית השוקולד מעל הקלתית האפויה ואופים למשך כ-15 דקות בחום של 160 מעלות.
- מצננים היטב את העוגה במקרר או בפריזר.
|
חזרה |