שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי שוקולד אפוי / אורן בקר


חומרים
לבסיס:
1 חבילה (200 גרם) חמאה קרה
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (85 גרם) אבקת שקדים טחונים
1 ביצה (55 גרם) גדולה טרופה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן בהיר
1/2 כפית (3 גרם) תמצית וניל
למלית שוקולד:
1/2 כוס (100 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר 54% מוצקי קקאו, קצוץ
1 (20 גרם) חלמון ביצה
1 כף (10 גרם) חמאה רכה
אופן ההכנה
  1. הבסיס: באמצעות וו גיטרה מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר והשקדים. מוסיפים את הביצה ומאחדים יחד עד לקבלת קרם.
  2. מוסיפים את הקמח המנופה וחומרי הטעם ומערבבים היטב.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
  4. מוציאים את הבצק, מרדדים ומניחים בתוך התבנית. מחוררים את בסיס הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  5. לאחר כשעה, מניחים על הבצק נייר כסף ואופים את הקלתית אפייה מלאה בחום של 170 מעלות למשך כרבע שעה. מצצנים היטב.
  6. מלית השוקולד: מרתיחים את השמנת ומוסיפים את פתיתי השוקולד. מערבבים עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים את החלמון והחמאה, ומערבבים עד לקבלת למרקם אחיד.
  7. יוצקים את מלית השוקולד מעל הקלתית האפויה ואופים למשך כ-15 דקות בחום של 160 מעלות.
  8. מצננים היטב את העוגה במקרר או בפריזר.
חזרה