|
|
|
|
כיכרות לחם קטנות עם צימוקים ואניס
/ נועם בבילה
|
חומרים (11 לחמניות)
|
1 ק"ג קמח לבן ( מומלץ קמח שטיבל 2) |
1 שקית (50 גרם) שמרים |
1 שקית (50 גרם) משפר אפייה (לא חובה) |
3/4 כוס (140 גרם) סוכר |
1/2 כוס (90 גרם) שמן |
כ- 1/4 2 כוסות (550-600 מ"ל) מים |
1/2 1 כף מלח |
1 כפית זרעי אניס (לא חובה) |
150 גרם צימוקים, שטופים במים חמים ומסוננים |
אופן ההכנה |
- בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים היטב עד לאחידות החומרים, ומוסיפים שמן ומים. לשים כ-4 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות במהירות גבוהה.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים במהירות נמוכה עד שהצימוקים נבלעים בתוך הבצק.
- משהים את הבצק מכוסה לכ-10 דקות בקערה. לאחר מכן, חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 180 גרם ומייצרים כדורים. מניחים על מגש ומשהים למשך 10 דקות.
- מגלגלים כל גוש בצק לגליל באורך 35-40 ס"מ ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. ממתינים עשר דקות וחותכים מלמעלה במספריים בזווית של 45 מעלות בצורת שתי וערב.
- מכסים במגבת ומתפיחים עד שהגליל מכפיל את נפחו.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 10-12 דקות. יש ליצור אדים בתחילת האפייה ע"י הנחת מספר קוביות קרח בקערה חסינת אש בתחתית התנור עם תחילת האפייה (או על ידי הרטבת הבצקים עם שפריצר מים לפני האפייה).
| חזרה | | |