|
|
|
|
סלט בורגול עם עשבי תיבול ופירות יבשים
/ עדי שוורץ
|
חומרים
|
1/2 1 כוסות בורגול עבה, מושרה כשעה במים חמים |
להקפצה: |
שמן |
1 בצל קצוץ |
1 גזר חתוך לקוביות קטנות |
1/2 כפית קינמון |
1/2 כפית כמון |
1/2 כפית כורכום |
מלח ופלפל |
לסלט: |
צרור פטרוזיליה קצוצה |
צרור עירית קצוצה |
חופן נענע קצוצה |
צרור בצל ירוק קצוץ |
חופן אגוזי קשיו קלויים וקצוצים |
חופן משמשים מיובשים קצוצים |
חופן חמוציות קצוצות |
לרוטב: |
2 כפות שמן זית |
מיץ וקליפת מגוררת מ-1 לימון |
2 כפיות דבש |
מלח ופלפל לפי הטעם |
1/4 כוס שמן |
אופן ההכנה |
- מחממים ווק ללא שמן באש בינונית כ-5 דקות. יוצקים מעט שמן ומקפיצים את הבצל למשך כ-2-3 דקות על אש גבוהה.
- מוסיפים את הגזר ומקפיצים יחד עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים וטועמים. מעבירים לכלי נפרד ומניחים לצינון.
- מערבבים יחד את הבצל והגזר המוקפצים עם עשבי התיבול הקצוצים, הבורגול המסונן והפירות היבשים.
- בקערה קטנה טורפים בעזרת מטרפה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- שופכים את הרוטב לסלט, מתקנים תיבול ומגישים.
| חזרה | | |