שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שעועית שחורה / נלי קרפנר

מרק עשיר משעועית שחורה, עשבי תיבול ופריחולס


חומרים
1 ק"ג שעועית שחורה
1 כוס שעועית שחורה
2 שיני שום
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן זית
1/3 כוס קרם פרש
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
1 כוס סלסה מעגבניות אדומות
מעט מלח
600 גרם בצל, קצוץ דק
20 גרם שום קצוץ
3 ענפי רוזמרין, עלים בלבד, קצוצים
150 גרם בצל ירוק קצוץ דק
2 עלי דפנה
1/2 כף אורגנו יבש
2 כפות שמן זית
2 כפות מלח
1/2 כף פלפל שחור
3 ליטר מים קרים לבישול
בזיליקום וכוסברה קצוצים להגשה
אופן ההכנה
  1. לפריחולס: בסיר בינוני מאדים את הבצל והשום עד ריכוך. מוסיפים את השעועית המבושלת והסלסה ומבשלים חמש דקות נוספות. מועכים את השעועית תוך כדי הבישול בעזרת מועך תפוחי אדמה. אם מעדיפים את המרקם דליל, מוסיפים את מי הבישול של השעועית.
  2. מוסיפים קרם פרש וגבינה, מערבבים ומתבלים במעט מלח אם צריך.
  3. מגישים חם. אם השעועית נשמרה במקרר היא תתקשה מאוד. לכן לא רצוי לדללה בנוזלים נוספים, אלא אחרי שחוממה היטב.
  4. למרק: מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום, הרוזמרין ועלי הדפנה מטגנים למשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את השעועית השלמה ומטגנים יחד עוד כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את הפריחולס ואת המים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את המלח, הפלפל והאורגנו ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
  7. מוסיפים את הבצל הירוק בסוף הבישול.
  8. אופן ההגשה: יוצקים מרק לצלחת ההגשה, בוזקים בזיליקום וכוסברה.

 

חזרה