מרק עדשים כתומות
/ השף עומר מילר
מרק עשיר מעדשים כתומות וגזר, מהיר וקל להכנה
|
חומרים
|
2 כפות שמן זית |
2 בצלים, קצוצים דק |
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות |
2 כוסות עדשים כתומות |
1 ענף רוזמרין |
1/2 לימון סחוט |
1 ליטר ציר ירקות |
מלח ופלפל שחור |
מיץ מ-1/2 לימון |
אופן ההכנה |
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
- מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. מוסיפים ציר ירקות, רוזמרין ולימון.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (שעה מקסימום). מתבלים במלח ופלפל.
|
חזרה |