שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עגבניות ולחם איטלקי / מנה שטרום

מרק עגבניות פיקנטי עם חתיכות לחם


חומרים (-2 מנות)
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורכו ללא הגרעינים
2 קופסאות עגבניות תמר קלופות
1/2 כוס יין לבן
ליטר מים
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
1/2 לחם מחמצת, שחור או לבן, בן יומיים, ללא הקרום וחתוך לקוביות
שמן זית נוסף לתיבול
אופן ההכנה
  1. מטגנים בתוך סיר למרק את השום הקצוץ והפלפל החריף בשמן זית.
  2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומרסקים בעזרת כף עץ.
  3. מוסיפים את היין הלבן עד לאידויו.
  4. מוסיפים ליטר מים ואת עלי הבזיליקום. מבשלים כחצי שעה, מוסיפים מלח ופלפל.
  5. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה אחידה.
  6. מוסיפים את קוביות הלחם, מתבלים בשמן זית, ומגישים מיד.
  7. ניתן להכין את מרק העגבניות מראש. את הלחם יש להוסיף לפני ההגשה.

 

חזרה