מרק עגבניות ולחם איטלקי
/ מנה שטרום
מרק עגבניות פיקנטי עם חתיכות לחם
|
חומרים (-2 מנות)
|
1/4 כוס שמן זית |
5 שיני שום קצוצות דק |
1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורכו ללא הגרעינים |
2 קופסאות עגבניות תמר קלופות |
1/2 כוס יין לבן |
ליטר מים |
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים |
1/2 לחם מחמצת, שחור או לבן, בן יומיים, ללא הקרום וחתוך לקוביות |
שמן זית נוסף לתיבול |
אופן ההכנה |
- מטגנים בתוך סיר למרק את השום הקצוץ והפלפל החריף בשמן זית.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומרסקים בעזרת כף עץ.
- מוסיפים את היין הלבן עד לאידויו.
- מוסיפים ליטר מים ואת עלי הבזיליקום. מבשלים כחצי שעה, מוסיפים מלח ופלפל.
- מערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את קוביות הלחם, מתבלים בשמן זית, ומגישים מיד.
- ניתן להכין את מרק העגבניות מראש. את הלחם יש להוסיף לפני ההגשה.
|
חזרה |