שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות פראסה ושרימפס ברוטב יוגורט / השף יונתן רושפלד

מהמטבח הבלקני מגיעות הקציצות האלה, שמופיעות כאן בשדרוג יוצא דופן - השילוב הלא רגיל בין שרימפס וכרישה


חומרים (20 מנות)
4 גבעולי פראסה (כרישה)
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 ביצה
250 גרם שרימפס טריים, קלופים וקצוצים, מאיזה סוג שיש
עלים מענף טימין
1 כף פירורי לחם
מלח
3-4 כפות שמן זית
לטיגון:
1/2 כוס שמן
לרוטב היוגורט:
500 מ"ל יוגורט עזים
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס עלי נענע, קצוצים דק
מלח גס - לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. פורסים את חלקו הלבן של גבעול הפראסה לטבעות בעובי 1 ס"מ
  2. אופים את תפוחי האדמה על קליפתם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד שהם רכים לגמרי מבפנים.
  3. מפזרים את טבעות הפראסה בתבנית אפייה, מוסיפים שמן זית ואופים בתנור המחומם ל-200 מעלות 15-20 דקות, עד שהפראסה מתרככת וצבעה זהוב עדין.
  4. מקלפים את תפוחי האדמה ומעבדים במעבד מזון יחד עם הכרישה על לקבלת מחית גסה.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצרים בעזרת הידיים קציצות עגולות ושטוחות. מחממים שמן ומטגנים את הקציצות עד שצבען זהוב. מגישים חם.
  6. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומגישים קר לצד הקציצות.

 

חזרה