|
|
|
|
עוגת פרג
/ ליאור אדרי
|
חומרים
|
5 ביצים מופרדות |
250 גרם סוכר ועוד 80 גרם להקצפת החלבונים |
270 גרם פרג טחון, טרי מאוד |
70 גרם אגוזי מלך טחונים דק |
30 גרם קמח |
1 כפית אבקת אפייה |
קליפה מגוררת משני לימונים |
80 מ"ל ברנדי או רום |
250 גרם חמאה |
2 כפיות תמצית וניל |
אופן ההכנה |
- מניחים את החמאה ו - 250 גרם סוכר בקערת המיקסר ומקציפים במשך 10 דקות. מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומקציפים 10 דקות נוספות. מוסיפים את הברנדי או הרום ואת תמצית הוניל.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הפרג, אגוזי המלך, קליפת הלימון ואבקת האפייה.
- יוצקים את תערובת החמאה והביצים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- מקציפים את החלבונים עם 80 גרם סוכר לקצף יציב, אך לא יבש. מעבירים שליש מהקצף לקערת העיסה ומערבבים. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות.
- משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים לתוכן את העיסה. אופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות צלזיוס, במשך 45-50 דקות.
| חזרה | | |