שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת פרג / ליאור אדרי


חומרים
5 ביצים מופרדות
250 גרם סוכר ועוד 80 גרם להקצפת החלבונים
270 גרם פרג טחון, טרי מאוד
70 גרם אגוזי מלך טחונים דק
30 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת משני לימונים
80 מ"ל ברנדי או רום
250 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
  1. מניחים את החמאה ו - 250 גרם סוכר בקערת המיקסר ומקציפים במשך 10 דקות. מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומקציפים 10 דקות נוספות. מוסיפים את הברנדי או הרום ואת תמצית הוניל.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הפרג, אגוזי המלך, קליפת הלימון ואבקת האפייה.
  3. יוצקים את תערובת החמאה והביצים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מקציפים את החלבונים עם 80 גרם סוכר לקצף יציב, אך לא יבש. מעבירים שליש מהקצף לקערת העיסה ומערבבים. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות.
  5. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ויוצקים לתוכן את העיסה. אופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות צלזיוס, במשך 45-50 דקות.

חזרה