שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה ברוטב קרבונרה / אנה וגנר

מוצאו של רוטב הקרבונרה, ככל הנראה, ממכרות הפחם באיטליה של פעם. רוטב נהדר לפטוצ'ינה או טליאטלה, פחות טוב לספגטי או מקרוני.


חומרים
500 גרם פסטה, עדיף חלולה (בוקטיני)
1 גביע שמנת מתוקה
1/4 כוס גבינת פרמזן
100 גרם בייקון לא מאד שומני או חזה אווז
מלח ופלפל שחור
2 חלמונים
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. יש להכין את הרוטב בזמן בישול הפסטה ולעבוד בזריזות: שופכים את השמנת המתוקה לסיר קטן, כשהיא מתחממת, מוסיפים בייקון או חזה אווז ופרמזן ומערבבים נמרצות. מקפידים לא להרתיח.
  3. כשהפסטה מוכנה, מסננים אבל לא שוטפים במים.
  4. יוצקים את הרוטב ממעל – וגם שני חלמונים לא מבושלים. מערים בנמרצות. אל דאגה, החלמונים מתבשלים מחום הפסטה, ומתקבל רוטב אלוהי וקטיפתי שצריך רק קצת פלפל שחור ממעל.
חזרה