פסטה ברוטב קרבונרה
/ אנה וגנר
מוצאו של רוטב הקרבונרה, ככל הנראה, ממכרות הפחם באיטליה של פעם. רוטב נהדר לפטוצ'ינה או טליאטלה, פחות טוב לספגטי או מקרוני.
|
חומרים
|
500 גרם פסטה, עדיף חלולה (בוקטיני) |
1 גביע שמנת מתוקה |
1/4 כוס גבינת פרמזן |
100 גרם בייקון לא מאד שומני או חזה אווז |
מלח ופלפל שחור |
2 חלמונים |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- יש להכין את הרוטב בזמן בישול הפסטה ולעבוד בזריזות: שופכים את השמנת המתוקה לסיר קטן, כשהיא מתחממת, מוסיפים בייקון או חזה אווז ופרמזן ומערבבים נמרצות. מקפידים לא להרתיח.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים אבל לא שוטפים במים.
- יוצקים את הרוטב ממעל – וגם שני חלמונים לא מבושלים. מערים בנמרצות. אל דאגה, החלמונים מתבשלים מחום הפסטה, ומתקבל רוטב אלוהי וקטיפתי שצריך רק קצת פלפל שחור ממעל.
|
חזרה |