רטטוי
/ איילת הירשמן
תבשיל ירקות פרובנסלי עם שמן זית
|
חומרים
|
3 גבעולי פטרוזיליה |
2 גבעולי טימין |
1 עלה דפנה מיובש |
2 בצלים |
1/3 כוס שמן זית |
4 שיני שום |
4 פלפלים אדומים |
5 זוקיני (קישוא ירוק כהה) |
2 חצילים בינוניים |
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות |
אופן ההכנה |
- צוררים בחוט את גבעולי פטרוזיליה, הטימין ועלה הדפנה. קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ את הבצלים. מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים ואת צרור עשבי התיבול ומטגנים מעל להבה בינונית-נמוכה כ-20 דקות עד שהבצלים רכים ושקופים.
- בינתיים, קולפים וקוצצים דק את השום, חותכים לקוביות בגודל 4 ס"מ (אין צורך לקלוף) את הפלפלים הקישואים וחצילים. מוסיפים לסיר את השום ומטגנים דקה-שתיים עד הזהבה. מוסיפים לסיר את הפלפלים, החצילים והקישואים, מלח ופלפל שחור ומטגנים מעל להבה גבוהה, כמה דקות. יוצקים פנימה 3/4 כוס מים ואת העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהירקות רכים אבל עדיין שומרים על צורתם, מוציאים את הירקות מהסיר בכף מחוררת, וממשיכים לבשל את הרוטב שנוצר בסיר מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהוא הופך לרוטב סמיך, יוצקים על הירקות, מצננים ומאחסנים במקרר עד שבועיים. בהגשה אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום טרי קצוץ.
|
חזרה |