שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רטטוי / איילת הירשמן

תבשיל ירקות פרובנסלי עם שמן זית


חומרים
3 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי טימין
1 עלה דפנה מיובש
2 בצלים
1/3 כוס שמן זית
4 שיני שום
4 פלפלים אדומים
5 זוקיני (קישוא ירוק כהה)
2 חצילים בינוניים
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה
  1. צוררים בחוט את גבעולי פטרוזיליה, הטימין ועלה הדפנה. קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ את הבצלים. מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים ואת צרור עשבי התיבול ומטגנים מעל להבה בינונית-נמוכה כ-20 דקות עד שהבצלים רכים ושקופים.
  2. בינתיים, קולפים וקוצצים דק את השום, חותכים לקוביות בגודל 4 ס"מ (אין צורך לקלוף) את הפלפלים הקישואים וחצילים. מוסיפים לסיר את השום ומטגנים דקה-שתיים עד הזהבה. מוסיפים לסיר את הפלפלים, החצילים והקישואים, מלח ופלפל שחור ומטגנים מעל להבה גבוהה, כמה דקות. יוצקים פנימה 3/4 כוס מים ואת העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהירקות רכים אבל עדיין שומרים על צורתם, מוציאים את הירקות מהסיר בכף מחוררת, וממשיכים לבשל את הרוטב שנוצר בסיר מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהוא הופך לרוטב סמיך, יוצקים על הירקות, מצננים ומאחסנים במקרר עד שבועיים. בהגשה אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום טרי קצוץ.

חזרה