פטאטס בראבאס - תפוחי אדמה מטוגנים בסגנון ספרדי - Patatas bravas
/ רועי ירושלמי
מתכון שנוצר בהשראת המנה שהוגשה במשך שנים ב"תהל", מהמסעדות הראשונות שהגישו אוכל ספרדי וטאפאס בתל אביב, בתחילת שנות האלפיים.
זוהי אחת ממנות הטפאס האהובות של ספרד: פלחי תפוחי אדמה בפפריקה, פטרוזיליה וכמובן - הרבה שום, שמגישים לצד איולי או מיונז. ניתן להוסיף או להוריד מהמתכון כמויות שום, צ'ילי ופטרוזיליה לפי הטעם.
|
חומרים (4 סועדים)
|
5-6 תפוחי אדמה בינוניים |
3-4 שיני שום כתושות |
1/2 כפית פפריקה מעושנת או מתוקה |
1/2 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים, קצוצים גס |
1/2 כפית פתיתי צ'ילי |
שמן לטיגון עמוק - חמניות, תירס או סויה |
אופן ההכנה |
- פורסים את תפוחי האדמה לשמיניות אורכיות מבלי לקלוף.
- מבשלים בסיר מלא במים רותחים ומומלחים 10 דקות על אש גבוהה. מייבשים על נייר סופג ומצננים בטמפרטורת החדר 5-10 דקות.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (180 מעלות) ומטגנים את פלחי תפוחי האדמה עד להזהבה עמוקה.
- מערבבים את כל התבלינים בקערת ערבוב עם כפית משמן הטיגון או שמן זית ומוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים. ממליחים ומגישים מייד לצד מיונז או איולי. גם רוטב ברביקיו ינעם להם מאד!
|
חזרה |