|
|
|
|
מרק עגבניות ואורז
/ דורון זנדי
|
חומרים (8 מנות)
|
1.5 ק"ג עגבניות (בערך 8 גדולות) |
1 בצל קצוץ |
חופן כוסברה קצוצה דק |
10 עלי ריחן קצוצים גס |
מלח, פלפל לבן ופלפל שחור |
מעט פפריקה מתוקה |
2 כפיות סוכר |
1/2 כוס אורז פרסי לבן |
מים רותחים |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- מחממים מעט שמן בסיר ומאדים את הבצל עד שהוא משקיף.
- בינתיים שמים את העגבניות בסיר נפרד, שופכים עליהן מים רותחים וממתינים שתי דקות - כדי שיתקלפו בקלות. מוציאים את העגבנית מהסיר ומקלפים. חותכים לרבעים ומוסיפים לבצל המטוגן.מבשלים כרבע שעה על להבה בינונית, עם מכסה.
- מוסיפים את הריחן והכוסברה, מבשלים 10 דקות נוספות ומוסיפי את האורז. מתבלים במלח, סוכר, פלפל ופפריקה - לפי הטעם. מוסיפים 1/2 ליטר מים רותחים וממשיכים לבשל על להבה קטנה עד שהאורז מוכן (כ-30 דקות). אם האורז "שותה" את כל הנוזלים - אפשר להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך.
| חזרה | | |