מרק אפונה עם פרנו
/ אבי לוי
פרנו הוא משקה אלכוהולי בטעם אניס (דומה לעראק). אם לא רוצים להוסיף למרק משקה אלכוהולי (למרות שמדובר במות קטנה מאוד) אפשר להחליף בשורש שומר.
לפרנו צבע צהוב עמוק, ופרט לטעם האניס המענין שהוא מוסיף למרק, שילוב הצבעים בינו לבין האפונה יוצר צבע יפה.
זהו מרק קרמי, שרק חלקו מרוסק. השילוב בין המקרם העדין של האפונה המרוסקת לבין המקרם הגס יותר של האפונה שניארה בסיר - מענין בפה.
|
חומרים
|
500 גרם אפונה יבשה |
3 בצלים קצוצים |
1 שורש פטרוזיליה |
1 שורש סלרי (כולל הגבעולים) |
4 גזרים |
4 כפות פרנו |
שמן זית |
1.5 ליטר מרק עוף |
מלח ופלפל שחור לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- מחממים מעט שמן זית בסיר בינוני ומאדים את הבצל עד שהוא משקיף.
- קוצצים את שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי, גזרים וענפי שורש הסלרי ומוסיפים לסיר. ממשיכים לטגן עד שיזהיבו.
- שוטפים את האפונה ומוסיפים לסיר. מוסיפים את מרק העוף ומבשלים על להבה בינונית עד שהאפונה רכה.
- מעבירים 3/4 מכמות המרק לבלנדר ומרסקים. מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפרנו ומכבים את האש.
- מוזגים לקערות, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
|
חזרה |