שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות חמאה פריכות / שביט נחמן

את הבצק, אפשר לשמור במקרר שבוע שלם, או במקפיא לזמנים יותר ארוכים, ולאפות בהתראה קצרה כשמגיעים אורחים. אין צורך להפשיר לפני אפייה במידה והבצק היה במקפיא. החומרים יספיקו לכ-50 עוגיות.


חומרים
1 ק"ג קמח מנופה
3 חבילות (600 גרם) מרגרינה או חמאה
1 שקית אבקת אפייה
1/2 בקבוק תמצית וניל
1 כוס סוכר
2 ביצים
אופן ההכנה
  1. מערבבים יחד את את כל החומרים, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מרדדים את הבצק לצורה של נקניקים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים, בעזרת סכין חדה מאוד, לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 
  5. אופים 10-5 דקות עד שהעוגיות משחימות. מוציאים את התבנית מהתנור ומשחררים את העוגיות ממקומן, אפשר להשאיר את העוגיות בתבנית עד לקירור אבל חייבים להזיז אותן מן המקום בעודן חמות.



חזרה