|
|
|
|
לביבות כרובית וריקוטה
/ עומר נוביסקי
|
חומרים
|
1 כרובית קטנה (במשקל 1 ק"ג) |
1 בצל קטן, קצוץ |
3 שיני שום קצוצות |
שמן זית לטיגון |
400 גרם גבינת ריקוטה |
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת |
2 ביצים |
3/4 כוס קמח |
1/2 כוס פירורי לחם |
מלח ופלפל שחור, גרוס |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול, מרתיחים מים עם כפית מלח. מפרקים את הכרובית לפרחים וזורקים פנימה. מבשלים כ-15 דקות, מסננים ומועכים למחית חלקה.
- מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מסירים מהאש ומוסיפים למחית הכרובית.
- מוסיפים את הריקוטה, הפרמזן והביצים למחית הכרובית ובוחשים היטב. מוסיפים 1/4 כוס קמח ואת פירורי לחם, מלח ופלפל ובוחשים עד שהתערובת אחידה. מתקנים תיבול.
- מחממים שמן (עדיף זית, אבל אפשר גם שמן רגיל לטיגון)במחבת רחבה. מפזרים בצלחת עמוקה 1/2 כוס קמח. צרים לביבות מהתערובת, מקמחים משני צידיהן ומטגנים עד להשחמה.
- כדאי להגיש עם שמנת חמוצה. לגיוון, אפשר להחליף 1/4 כוס קמח, או פירורי לחם, ב-1/4 כוס שומשום.
| חזרה | | |