שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף עם בטטות ושומר / איילת בן-יוסף

מדובר באמת במתכון פשוט להפליא, שממלא את הבית בריח של ארצות רחוקות


חומרים
6 נתחים עוף (שני שוקיים, שתי כרעיים ושני חצאי החזה), נקיים מעור ושומן
700 גרם בטטות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
2 שומר
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס).
  2. פורסים את הבטטות לפרוסות דקות (לא יותר מדי), פורסים את השומר לפרוסות בינוניות.
  3. בקערה גדולה מניחים את העוף, יוצקים מעליו כף אחת של שמן ואת התבלינים ומערבבים היטב (כן, עם הידיים) – כדי שהתבלינים ידבקו לכל החלקים.
  4. בתבנית אפיה, או פיירקס מניחים את הכבודה: הבטטות בתחתית, מעליהן קצת מלח ופלפל, השומר הוא הבא בתור, מעליו יוצקים את כף השמן השניה (להשתדל באופן שווה – אחרת תצטרכו ללכלך את הידיים שוב). מעל השומר מניחים את חלקי העוף.
  5. סוגרים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה. אחרי שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות – עד שהעוף שחום מכל הכיוונים.


חזרה