|
|
|
|
קעריות בצק עלים ממולאות בכבד עם בצל מטוגן
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1/2 חבילה בצק עלים קטנה (200 גרם) |
1 בצל גדול |
600 גרם כבד עוף (נקי משומן, דם ו"ירוקים") |
1 כף חומץ בלסמי |
כפית סוכר |
מלח קמצוץ |
שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- את בצק העלים נחלק לפי כמות הסועדים (4-6). את הקעריות נעצב על גבי כוסות או קערות קטנות - בוחרים את הכלי המתאים (בגודל שנרא לכם), משמנים אותו היטב והופכים. מרדדים את בצק העלים לעלה דק, אבל לא יותר מדי ומניחים על הכוס / קערה ההפוכה ומהדקים קלות. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ואופים את קעריות כ 10-15 דקות, עד שהן משחימות קלות.
- מכינים את הכבד והבצל: את הבצל חוצים לשנים ופורסים דק (לחצאי טבעות). מחממים שמן במחבת ומטגנים על אש קטנה. מדי פעם מערבבים. הבצל דריך להיות שחום ורך. כשהוא במצב משביע רצון - מורידים אותו מהאש ושומרים בצד.
- מחזירים את המחבת לאש (עם השמן שנשאר מהבצל) וזורקים פנימה את הכבדים. מטגנים את הכבדים תוך ערבוב, עד שלא נשאר שום סימן של דם.
- מחזירים את הבצל המטוגן ומוסיפים חומץ, סוכר ומלח. מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
- מרכיבים את המנה: מורידים את הבצק מהכוסות (אם לא שימנתם - אכלתם אותה), ממלאים כל קערית בתערובת הכבד ומגישים בזריזות לפני שיתקרר.
| חזרה | | |