שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קעריות בצק עלים ממולאות בכבד עם בצל מטוגן / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1/2 חבילה בצק עלים קטנה (200 גרם)
1 בצל גדול
600 גרם כבד עוף (נקי משומן, דם ו"ירוקים")
1 כף חומץ בלסמי
כפית סוכר
מלח קמצוץ
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. את בצק העלים נחלק לפי כמות הסועדים (4-6). את הקעריות נעצב על גבי כוסות או קערות קטנות - בוחרים את הכלי המתאים (בגודל שנרא לכם), משמנים אותו היטב והופכים. מרדדים את בצק העלים לעלה דק, אבל לא יותר מדי ומניחים על הכוס / קערה ההפוכה ומהדקים קלות. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ואופים את קעריות כ 10-15 דקות, עד שהן משחימות קלות.
  2. מכינים את הכבד והבצל: את הבצל חוצים לשנים ופורסים דק (לחצאי טבעות). מחממים שמן במחבת ומטגנים על אש קטנה. מדי פעם מערבבים. הבצל דריך להיות שחום ורך. כשהוא במצב משביע רצון - מורידים אותו מהאש ושומרים בצד.
  3. מחזירים את המחבת לאש (עם השמן שנשאר מהבצל) וזורקים פנימה את הכבדים. מטגנים את הכבדים תוך ערבוב, עד שלא נשאר שום סימן של דם.
  4. מחזירים את הבצל המטוגן ומוסיפים חומץ, סוכר ומלח. מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
  5. מרכיבים את המנה: מורידים את הבצק מהכוסות (אם לא שימנתם - אכלתם אותה), ממלאים כל קערית בתערובת הכבד ומגישים בזריזות לפני שיתקרר.

חזרה