שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרם קרמל תפוזי / איילת בן-יוסף

אחד הקינוחים הוותיקים והמפורסמים שיש. קל מאוד להכין, אבל צריך כלים אישיים מתאימים.


חומרים (4 מנות)
1 כוס סוכר
3 כוסות חלב
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 תפוז לקישוט
אופן ההכנה
  1. נכין קרם קרמל: בסיר קטן שמים 3/4 כוס סוכר עם 1/4 כוס מים. מחמממים ומערבבים עד שכל הסוכר נמס. מניחים לסוכר לרתוח ולבעבע עד שהוא משחים - ומקבל גוון של קרמל.
  2. מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  3. כשהקרמל מוכן יוצקים אותו לכלים קטנים - משומנים היטב (חמאה או תרסיס שמן).
  4. מכינים את הקרם: מחממים את החלב (הכי נוח - במיקרוגל, אם יש) שיהיה חם אבל לא רותח.
  5. מקציפים את שארית הסוכר (1/4 כוס) הביצים, תמצית הווניל וקליפת התפוז לתערובת תפוחה ואוורירית.
  6. יוצקים את החלב החם בהדרגתיות תוך טריפה מתמדת. מחלקים את התערובת לכלים עם הקרמל.
  7. מניחים את הכלים בתבנית אפיה ויוצקים מים עד למחצית גובה הכלים. אופים בתנור בערך 1/2 שעה - או עד שהקרם מתייצב. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר - לפחות שעתיים לפני ההגשה.
  8. להגשה: מוציאים את הקרם מהמקרר 1/4 שעה לפני ההגשה, פורסים תפוז לפרוסות דקות ומניחים פלח תפוז במרכז צלחת ההגשה - הופכים את הכלים האישיים כך שהקרם יפול על התפוז (התפוז ישמש כתחתית). מקשטים בעוד פלח למעלה ומגישים.
חזרה