קרם קרמל תפוזי
/ איילת בן-יוסף
אחד הקינוחים הוותיקים והמפורסמים שיש. קל מאוד להכין, אבל צריך כלים אישיים מתאימים.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
1 כוס סוכר |
3 כוסות חלב |
4 ביצים |
1 כפית תמצית וניל |
קליפה מגוררת מחצי תפוז |
1 תפוז לקישוט |
אופן ההכנה |
- נכין קרם קרמל: בסיר קטן שמים 3/4 כוס סוכר עם 1/4 כוס מים. מחמממים ומערבבים עד שכל הסוכר נמס. מניחים לסוכר לרתוח ולבעבע עד שהוא משחים - ומקבל גוון של קרמל.
- מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות צלזיוס).
- כשהקרמל מוכן יוצקים אותו לכלים קטנים - משומנים היטב (חמאה או תרסיס שמן).
- מכינים את הקרם: מחממים את החלב (הכי נוח - במיקרוגל, אם יש) שיהיה חם אבל לא רותח.
- מקציפים את שארית הסוכר (1/4 כוס) הביצים, תמצית הווניל וקליפת התפוז לתערובת תפוחה ואוורירית.
- יוצקים את החלב החם בהדרגתיות תוך טריפה מתמדת. מחלקים את התערובת לכלים עם הקרמל.
- מניחים את הכלים בתבנית אפיה ויוצקים מים עד למחצית גובה הכלים. אופים בתנור בערך 1/2 שעה - או עד שהקרם מתייצב. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר - לפחות שעתיים לפני ההגשה.
- להגשה: מוציאים את הקרם מהמקרר 1/4 שעה לפני ההגשה, פורסים תפוז לפרוסות דקות ומניחים פלח תפוז במרכז צלחת ההגשה - הופכים את הכלים האישיים כך שהקרם יפול על התפוז (התפוז ישמש כתחתית). מקשטים בעוד פלח למעלה ומגישים.
|
חזרה |