שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט אטריות אורז יפני / איילת בן-יוסף

סלט של מלפפונים ואטריות אורז עם רוטב טחינה. נשמע מוזר? חכו ותראו.


חומרים (4 מנות)
500 גרם מלפפונים
1/2 חבילה איטריות אורז
לרוטב:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית דבש /סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
  1. משרים את האיטריות במים רותחים לחמש דקות.
  2. בינתיים שוטפים את המלפפונים, חוצים אותם באמצע ומרוקנים את הגרעינים (בעזרת כפית). חותכים את חצאי המלפפונים - כך שיווצאו לנו חצאי עיגולים ריקים.
  3. מנקזים את האיטריות ומניחים בצד להתקרר.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, מלבד השומשום הקלוי ויוצקים על האיטריות. מערבבים את האיטריות עם הרוטב ועם המלפפונים, זורים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים.

חזרה