סלט פירות
/ איילת בן-יוסף
סלט פירות טוב עומד על שלושה דברים: אלכוהול, חיתוך ומיץ. את הצימוקים אנחנו משכרים באלכוהול - לא חשוב איזה, מה שיש בבית ומה שאתם אוהבים (נסו ללכת על ליקר קפה). החיתוך צריך להיות דק-דק, כמו בסלט ירקות ערבי והמיץ צריך להיות מתוק - למשל מיץ של שימורי אננס או מיץ מתפוזים בשלים - כך לא צריך להוסיף סוכר בכלל. פירות יבשים הם תוספת מבורכת ואם הם נראים קצת יבשים מדי - תמיד אפשר להוסיף אותם לצימוקים המשכשכים באלכוהול.
|
חומרים (4 מנות)
|
3 אפרסמונים |
3 קיווי |
3 תפוחי עץ מוזהבים |
1 חבילה קטנה צימוקים כהים |
1 בננה |
2 תותים |
1 תפוז |
אופן ההכנה |
את הצימוקים משרים באלכוהול (אני השרתי במעט וודקה) לשעה-שעתיים לפני ההרכבה. את הפירות, קוצצים דק-דק, ומוסיפים מעט מיץ מתוק (אני הוספתי מיץ מחצי תפוז). נותנים לסלט לנוח לפחות שעה לפני ההגשה.
|
חזרה |