סלט ניסואז
/ איילת בן-יוסף
נכון, זה לא סלט ניסואז "אמיתי", אבל מדובר בסלט קל, צבעוני ומלא בהמון טעמים.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חסה ערבית |
1 סלסלה קטנה עגבניות שרי |
2 מלפפונים ירוקים |
2 תפוחי אדמה מבושלים |
1 קופסה טונה משומרת |
1 קופסה קטנה גרעיני תירס משומר |
חופן זיתים שחורים מצומקים |
2 ביצים קשות |
לרוטב: |
2 כפות מיונז |
כפית חרדל 1 |
1-2 שיני שום כתושות |
1 כפית חומץ |
1/2 כפית סוכר |
אופן ההכנה |
את החסה שוטפים וקוצצים (לא קורעים), את העגבניות חוצים, את המלפפונים קוצצים. את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לקוביות. את הטונה ואת התירס מסננים מנוזלים / שמן, את הביצים מקלפים וחותכים לשמיניות, את הזיתים מגלענים. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים 3-4 כפות מים, לפי הסמיכות הרצויה. טועמים ואם צריך מוסיפים מעט מלח. מארגנים את הסלט: מרפדים את הקערה בחסה, מעליה לפי הסדר: מלפפונים, עגבניות, תפוחי אדמה, טונה, תירס, זיתים וביצים קשות. מעל הכל יוצקים את הרוטב, או משאירים את הרוטב בצד לשימוש אישי של על סועד.
|
חזרה |