מוס שוקולד
/ איילת בן-יוסף
אם תשתמשו במרגרינה - זה יהיה מוס פרווה למהדרין.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
100 גרם שוקולד |
2 כפות חמאה או מרגרינה |
3 כפות סוכר |
3 ביצים מופרדות |
ליקר קפה/ברנדי/שרי או מה שבא |
אופן ההכנה |
- ממיסים את שוקולד והחמאה בקערה מעל סיר מבעבע (בן-מארי), מוסיפים את הליקר ובזהירות טורפים פנימה בזריזות את החלמונים: אחד-אחד, ממתינים שכל חלמון יתערבב טוב-טוב לפני שמוסיפים את הבא.
- מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שהקצף והשוקולד מתמזגים.
- מעבירים לכלים אישיים ושולחים למקרר לשעתיים לפחות
|
חזרה |