שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס שוקולד / איילת בן-יוסף

אם תשתמשו במרגרינה - זה יהיה מוס פרווה למהדרין.


חומרים (4 מנות)
100 גרם שוקולד
2 כפות חמאה או מרגרינה
3 כפות סוכר
3 ביצים מופרדות
ליקר קפה/ברנדי/שרי או מה שבא
אופן ההכנה
  1. ממיסים את שוקולד והחמאה בקערה מעל סיר מבעבע (בן-מארי), מוסיפים את הליקר ובזהירות טורפים פנימה בזריזות את החלמונים: אחד-אחד, ממתינים שכל חלמון יתערבב טוב-טוב לפני שמוסיפים את הבא.
  2. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  3. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שהקצף והשוקולד מתמזגים.
  4. מעבירים לכלים אישיים ושולחים למקרר לשעתיים לפחות

חזרה