קנלוני כרישה ופטריות
/ איילת בן-יוסף
אני אוהבת את המילוי הזה – הכרישה המאודה ממש מתוקה והיא הולכת מצויין עם הפטריות. בכלל, זה מילוי ששוה לאמץ למאפים, בורקס ועוד.
|
חומרים (4 מנות)
|
2 כרישות בינוניות |
250 גרם פטריות |
1 חבילת קנלוני מוכן למילוי |
150 גרם גבינה צהובה מגוררת |
2 כוסות חלב |
2 כפות חמאה (25 גרם) |
1 כף שמן זית |
2 כפות קמח רגיל |
מלח |
פלפל גרוס |
אופן ההכנה |
- מכינים את המילוי: שוטפים היטב את הכרישה ופורסים את החלק הלבן (את הירוק זורקים). מחממים במחבת חמאה ושמן זית ומטגנים-מאדים את הכרישה. בנתיים מנקים וקוצצים את הפטריות. כשהכרישה רכה מוסיפים אליה את הפטריות ומטגנים ביחד כ-5 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מתבלים במלח ופלפל.
- מורידים מהאש ומוסיפים חופן גבינה צהובה. מערבבים ומניחים להתקרר.
- מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממיסים את כף החמאה הנותרת ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב ומוודאים שכל החמאה נספגה.
- יוצקים בהדרגתיות, תוך כדי ערבוב את החלב – מערבבים כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
- ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתחיל להסמיך, מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרכיבים את המנה: יוצקים מעט רוטב בשמל על תחתיתה של תבנית חסינת-אש. ממלאים את הקנלוני המוכנים בתערובת הכרישה-פטריות (אין צורך לבשל אותם קודם) ומסדרים אותם בתבנית בצפיפות המירבית.
- יוצקים את הרוטב – כך שיכסה את כל הקנלוני, מפזרים מעל את שארית הגבינה הצהובה.
- אופים כחצי שעה – עד שהרוטב מתחיל להשחים
|
חזרה |