מאפינס בננות וצימוקים
/ איילת בן-יוסף
הדבר המוזר במאפינס האלה הוא שאין להם טעם של בננות. מומלץ גם למי שלא אוהב את פצצת האנגריה הצהובה. אופים בתבנית שקעים למאפינס (תבנית של 12 שקעים).
|
חומרים
|
4 בננות בשלות |
3/4 כוס סוכר |
75 גרם חמאה מומסת |
1 ביצה טרופה |
1.5 כוסות קמח תופח מאליו |
קורט מלח |
200 גרם צימוקים כהים (שקית קטנה) |
מעט סוכר חום לציפוי |
כלים: |
תבנית שקעים למאפינס |
אופן ההכנה |
- מועכים את הבננות - אם הבננות שלכם לא מספיק בשלות - שימו אותן לשתי דקות במיקרו והן יתרככו.
- מחחמים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מוסיפים למחית הבבנות סוכר, ביצה וחמאה ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח, מלח וצימוקים ומערבבים - אבל לא יותר מדי (זה על הקטע של מאפינס - ערבוב זריז, רק עד שמתקבלת מסה אחידה).
- משמנית תבנית שקעים וממלאים את השקעים בתערובת - עד שלושת רבעי מהגובה. זורים למעלה מעט סוכר חום ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס גבוהים ושחומים.
|
חזרה |