שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפינס בננות וצימוקים / איילת בן-יוסף

הדבר המוזר במאפינס האלה הוא שאין להם טעם של בננות. מומלץ גם למי שלא אוהב את פצצת האנגריה הצהובה. אופים בתבנית שקעים למאפינס (תבנית של 12 שקעים).


חומרים
4 בננות בשלות
3/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה מומסת
1 ביצה טרופה
1.5 כוסות קמח תופח מאליו
קורט מלח
200 גרם צימוקים כהים (שקית קטנה)
מעט סוכר חום לציפוי
כלים:
תבנית שקעים למאפינס
אופן ההכנה
  1. מועכים את הבננות - אם הבננות שלכם לא מספיק בשלות - שימו אותן לשתי דקות במיקרו והן יתרככו.
  2. מחחמים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. מוסיפים למחית הבבנות סוכר, ביצה וחמאה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים קמח, מלח וצימוקים ומערבבים - אבל לא יותר מדי (זה על הקטע של מאפינס - ערבוב זריז, רק עד שמתקבלת מסה אחידה).
  5. משמנית תבנית שקעים וממלאים את השקעים בתערובת - עד שלושת רבעי מהגובה. זורים למעלה מעט סוכר חום ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס גבוהים ושחומים.


חזרה