קיש פטריות
/ איילת בן-יוסף
הקיש שכולם אוהבים. אם הזמנתם חברים (או חברות) ואתם רוצים להיות בטוחים שכולם יאכלו הכל, זה הקיש!
|
חומרים (4 מנות)
|
1 כוס קמח |
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
1 ביצה |
1/2 כפית מלח |
3-2 כפות מים קרים |
למלית: |
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות |
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת |
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול |
3 ביצים |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה ומעבדים רק עד שהחמאה מתאחדת עם הקמח (ונוצרת תערובת פירורית).
- מוסיפים את הביצה ו-2 כפות מים ומעבדים עוד כמה שניות - עד שנוצר בצק הומוגני ונוח לעבודה. אם צריך - מוסיפים עוד כף מים. מאשפזים את הבצק במקרר לשעה.
- בינתיים מכינים את המלית: מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות עבות. אם הפטריות שקניתן קטנות אין צורך לפרוס וזה גם יוצא יפה יותר.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם האורגנו - עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. אם יש לכם בקבוק יין לבן מותחל במקרר - הוסיפו כמה טיפות (והמשיכו לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים). מורידים מהאש ומצננים מעט.
- טורפים ביחד שמנת וביצים. בקערה מערבבים פטריות, גבינה ואת תערובת השמנת. מתבלים במלח ופלפל.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה שיכסה את התבנית + דפנות. מסדרים יפה את הבצק בתוך התבנית ויוצקים את התערובת על הבצק. אופים כ-20 דקות.
|
חזרה |