שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אגסים עם גבינה מוקצפת / איילת בן-יוסף

מנה דיאטטית במיוחד של אגסים עם גבינת שמנת (5%) מוקצפת. אני בחרתי להכין את המנה הזאת עם אגסים, אבל אפשר להחליף כמעט בכל פרי אחר.


חומרים (4 מנות)
4 אגסים קלופים, חצויים וללא הליבה והגרעינים.
1 קופסת גבינת שמנת דיאטטית (5%)
1 כף גדושה סוכר או ממתיק מלאכותי בכמות שווה
קמצוץ קינמון
אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת סטייקים (ומנקים אותה היטב מכל שאריות של סטייק) וכשהיא חמה מאוד מניחים את האגסים, עם הפנים למטה (שהחלק החתוך יהיה על המחבת). צורבים את האגס כמה שניות , על אש גבוהה, עש שנוצרים פסי חריכה והאגס מתרכך מעט.
  2. בקערה טורפים / מקציפים את הגבינה עם הסוכר והקינמון - עד שהיא הופכת לאוורירית ורכה.
  3. מסדרים בצלחת שני חצאי אגס לכל סועדת ומניחים למעלה כף גדושה של גבינה מוקצפת. בשביל הדאווין - אפשר לזלף את הגבינה בעזרת שק זילוף ולקשט בעלה נענע.

חזרה