אגסים עם גבינה מוקצפת
/ איילת בן-יוסף
מנה דיאטטית במיוחד של אגסים עם גבינת שמנת (5%) מוקצפת. אני בחרתי להכין את המנה הזאת עם אגסים, אבל אפשר להחליף כמעט בכל פרי אחר.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
4 אגסים קלופים, חצויים וללא הליבה והגרעינים. |
1 קופסת גבינת שמנת דיאטטית (5%) |
1 כף גדושה סוכר או ממתיק מלאכותי בכמות שווה |
קמצוץ קינמון |
אופן ההכנה |
- מחממים מחבת סטייקים (ומנקים אותה היטב מכל שאריות של סטייק) וכשהיא חמה מאוד מניחים את האגסים, עם הפנים למטה (שהחלק החתוך יהיה על המחבת). צורבים את האגס כמה שניות , על אש גבוהה, עש שנוצרים פסי חריכה והאגס מתרכך מעט.
- בקערה טורפים / מקציפים את הגבינה עם הסוכר והקינמון - עד שהיא הופכת לאוורירית ורכה.
- מסדרים בצלחת שני חצאי אגס לכל סועדת ומניחים למעלה כף גדושה של גבינה מוקצפת. בשביל הדאווין - אפשר לזלף את הגבינה בעזרת שק זילוף ולקשט בעלה נענע.
|
חזרה |