קדרת נקניקיות ואורז
/ איילת בן-יוסף
המנה העיקרית מכילה גם את התוספת ונכנסת לזאנר האהוב של "ארוחה בסיר אחד" פשוט זורקים הכל לסיר, מבשלים רבע שעה והעסק מוכן. מומלץ להכין בווק (עם מכסה) או במחבת גדולה במיוחד.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם נקניקיות שמנמנות בנוסח "וינר" |
1 בצל גדול קצוץ |
2 שיני שום פרוסות |
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות |
1.5 כוסות אורז (פרסי או כל אורז אחר) |
3 כוסות מים |
3 כפות רוטב סויה |
1/2 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה |
מלח ופלפל |
1 צרור בצל ירוק קצוץ |
אופן ההכנה |
- חותכים את הנקניקיות לטבעות ומטגנים משני הצדדים עד שהן פריכות ושחומות. מוציאים מהמחבת ומספיגים את השמן העודף.
- באותה המחבת (ובאותו השמן) מטגנים את הבצל, כשהוא מתרכך מוסיפים את השום ואת הפלפלים ומטגנים ביחד עוד דקה-שתיים.
- מוסיפים את האורז, מערבבים היטב כמה שניות, מוסיפים את התבלינים והמיים ומביאים לרתיחה. מכסים את הכלי ומבשלים כ-15 דקות עד שהאורז מוכן.
- כשהאורז מוכן מערבבים פנימה את הנקניקיות המטוגנות והבצל הירוק - ומגישים.
|
חזרה |