שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טונה קסרול / איילת בן-יוסף

שתי גרסאות למאפה האמריקני-להפליא הזה. אחת קצת יותר מושקעת (עם רוטב בשמל) והשניה מהירה יותר (עם רוטב פטרית מוכן).


חומרים (4 מנות)
1/2 חבילת פסטה - פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן
1 קופסה טונה מסוננת
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
לרוטב בשמל:
1 כף גדושה חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח מערבבים עד שהקמח סופג את כל החמאה. בהדרגה מוסיפים את החלב ומערבבים היטב - שלא יהיו גושים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה - תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  3. בקערה גדולה מפוררים היטב את הטונה ומערבבים את הפסטה המבושלת, חצי מכמות הגבינה ורוטב הבשמל. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. משמנים תבנית חסינת אש, יוצקים את התערובת ומפזרים למעלה את המחצית השניה של הגבינה - אופים כרבע שעה, עד שהמאפה מזהיב.

    אופציה ב'

    במקום להכין רוטב בשמל נשתמש בשמנת מתוקה לבישול ובשקית של רוטב פטריות לפסטה - בסיר קטן מבשלים את שקית הרוטב עם השמנת (במקום מים, בהוראות שעל השקית) – עד שהרוטב מסמיך. משם ממשיכים כרגיל.


חזרה