שבלולי בצק עלים
/ איילת בן-יוסף
להיט מטורף משנות השבעים שנשאר לנצח. לי יש בפריזר באופן קבוע שניים-שלושה גלילים קפואים כאלה שיכולים להפוך בחמש דקות לחטיף-מסיבות או נשנוש חפוז מול הטלוויזיה.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילת בצק עלים או בצק פילאס |
1 גביע גבינת קוטג' |
1 ביצה |
1 כוס גבינה צהובה מגוררת, או כל גבינה אחרת - לפי מה שיש במקרר |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני ודק. מורחים רבע מכמות המלית על כל עלה ומגלגלים לגליל (רולדה) ארוך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר.
- לפני ההגשה מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), מוציאים את הגלילים מהמקפיא ונותנים להם לשבת על השיש 5-10 דקות (הם לא צריכים להפשיר רק קצת להתרכך). חותכים כל גליל לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומסדרים על תבנית אפיה עם ה"פנים" כלפי מעלה. אופים כ-10 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים ומגישים מהר לפני שמתקרר.
תוספות ותיבול לפי בחירה:
זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול קצוצים, דגי אנשובי קצוצים וכד'. במקור המתכון הזה מכיל גם כף אבקת מרק פטריות / בצל - אבל אני ממש ממליצה להשתדל ולהימנע - רק אם חייבים.
שאריות של גבינה בולגרית / מלוחה / צפתית יתקבלו גם הן בברכה.
|
חזרה |