שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחמניות גבינה עשירות (בואיקוס) / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גרם)
1 גביע גבינה לבנה
1 ביצה
200 גרם חמאה מומסת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
מעט שומשום לציפוי
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל החומרים (מלבד השומשום) בקערה, עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים במקרר לחצי שעה של התגבשות והחלפת חווית.
  2. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  3. יוצרים מהבצק לחמניות (20-30), מפזרים למעלה שומשום ואופים כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות.

    אופציה לגיוון:

    - אפשר להכין לחמניות קטנטנות ולהטמין באמצע כל אחת מהן זית או קוביית גבינה נוספת (למשל מוצרלה מעושנת)


חזרה