|
|
|
|
לחמניות גבינה עשירות (בואיקוס)
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גרם) |
1 גביע גבינה לבנה |
1 ביצה |
200 גרם חמאה מומסת |
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת |
200 גרם גבינה צהובה מגוררת |
מעט שומשום לציפוי |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל החומרים (מלבד השומשום) בקערה, עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים במקרר לחצי שעה של התגבשות והחלפת חווית.
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
- יוצרים מהבצק לחמניות (20-30), מפזרים למעלה שומשום ואופים כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
אופציה לגיוון:
- אפשר להכין לחמניות קטנטנות ולהטמין באמצע כל אחת מהן זית או קוביית גבינה נוספת (למשל מוצרלה מעושנת)
| חזרה | | |