בטטות בשומשום
/ איילת בן-יוסף
מתכון קליל וטעים להפליא, שמן שומשום הוא לא חובה במתכון הזה, אבל עשו לעצמכם טובה וקנו בקבוקון - משתמשים בו במשורה והוא פשוט נפלא.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 ק"ג בטטות |
2 כפות שומשום |
1 כף רוטב סויה |
1/2 כפית שמן שומשום |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות ומניחים בתבנית אפיה.
- מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול ויוצקים על הבטטות. מערבבים כך שכל הבטטות מצופות היטב. מכסים בנייר אלומיניום אופים כ-1/2 שעה, מסירים אותו ואופים עוד 1/4 שעה, עד שהבטטות מתחילות להשחים.
לקיצור דרך: חותכים את הבטטוות ומבשלים אותן במיקרוגל (10 דקות), מתבלים ושולחים ל-1/4 השעה האחרונה לתנור (בלי נייר האלומיניום) - כך הן גם מוכנות במהירות וגם מקבלות את מכת החום האחרונה שמשחימה אותן.
|
חזרה |