שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בטטות בשומשום / איילת בן-יוסף

מתכון קליל וטעים להפליא, שמן שומשום הוא לא חובה במתכון הזה, אבל עשו לעצמכם טובה וקנו בקבוקון - משתמשים בו במשורה והוא פשוט נפלא.


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג בטטות
2 כפות שומשום
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות ומניחים בתבנית אפיה.
  3. מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול ויוצקים על הבטטות. מערבבים כך שכל הבטטות מצופות היטב. מכסים בנייר אלומיניום אופים כ-1/2 שעה, מסירים אותו ואופים עוד 1/4 שעה, עד שהבטטות מתחילות להשחים.

    לקיצור דרך: חותכים את הבטטוות ומבשלים אותן במיקרוגל (10 דקות), מתבלים ושולחים ל-1/4 השעה האחרונה לתנור (בלי נייר האלומיניום) - כך הן גם מוכנות במהירות וגם מקבלות את מכת החום האחרונה שמשחימה אותן.


חזרה