שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טירמיסו זריז וזול / איילת בן-יוסף

הגרסה הכי אקונומית שהצלחתי להמציא. אם אתם מבשלים לילדים - אפשר לוותר על האלכוהול ולמתן קצת את כמות הקפה.


חומרים (6 מנות)
חבילת בישקוטים - מהזן המאורך עם הקצות המעוגלים
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
1 גביע גבינה לבנה 5%
1/3 כוס סוכר
1 כוס קפה נמס או אספרסו חזק במיוחד - קר
1/4 כוס אלכוהול ברנדי, קלואה, או ליקר שוקולד
לקישוט:
מעט אבקת קקאו
אופן ההכנה

 

  1. בקערה א' מקציפים מכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת יציבה. בקערה ב' מקציפים ביחד גבינה לבנה, סוכר ושמנת מתוקה שניה - לקצפת-קרם יציב. מאחדים בעדינות את תכולת שתי הקערות.
  2. לקערה נוספת, שטוחה ורחבה יוצקים את הקפה והליקר וניגשים למלאכת ההרכבה: נוטלים קערה או תבנית מלבנית (20X30) - טובלים בישקוט - בישקוט בקערת הקפה (2 שניות מכל צד, לא יותר, אחרת זה נהיה סמרטוט) ומרפדים את התבנית בשכבה צפופה של בישקוטים. מעל מורחים חצי מכמות הקצפת. חוזרים על הפעולה שנית - עם הבישקוטים והמחצית השניה של הקצפת. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות. לפני ההגשה זורים אבקת קקאו.

    האלגנטים יחתכו את העוגה עם סכין ויגישו לכל סועד פרוסה מהונדסת. המסורתיים (מעדות הטירמיסו) יגישו את העוגה בכף גדולה - "חופרים" כף גדושה ומניחים לכל אחד בצלחת.
חזרה