בוקטיני עם זוקיני וכרישה
/ איילת בן-יוסף
בוקטיני הוא הספגטי העבה, החלול. אין בוקטיני? אפשר בהחלט להשתמש בספגטי רגיל.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה פסטה בוקטיני או ספגטי |
50 גרם חמאה |
3 זוקיני צעירים וחטובים, חתוכים אנכית ופרוסים לחצי עיגול, אם הזוקינים גדולים במיוחד חותכים לרבעים |
1 כרישה גדולה חתוכה לטבעות דקות |
ענף קטן טימין טרי, או חצי כפית טימין יבש |
מלח ופלפל שחור |
גבינת פרמז'ן מגוררת או קשקבל מגוררת - לא חובה |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הבוקטיני לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה במחבת גדולה ומוסיפים את הכרישה, מאדים-מטגנים עד שהכרישה רכה. מוסיפים את הזוקיני והתבלינים ומאדים ביחד עוד 5 דקות. הזוקיני צריך להיות רך מספיק לאכילה אבל לא סמרטוטי. מוסיפים למחבת מצקת אחת עם נוזלי הבישול של הפסטה ומבשלים עוד 2 דקות.
- מסננים את הפסטה ויוצקים את תכולת המחבת על הפסטה החמה. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מסדרים בצלחת ומוסיפים מלמעלה מעט גבינה מגוררת
|
חזרה |