|
|
|
|
תבשיל פתיתים ומנגולד
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילת מנגולד |
20 גרם חמאה |
1 כף שמן זית |
250 גרם לוביה |
1 חבילת פתיתים עגולים או מאורכים |
4 כוסות מים רותחים |
אופן ההכנה |
- קוצצים את המנגולד ונפטרים מהחלק הסיבי והקשה של הגבעול הלבן.
- מחממים שמן וחמאה בסיר גדול ומוסיפים את עלי המנגולד. קוצצים את הלוביה לחתיכות קטנות (1 ס"מ) ומוסיפים לסיר. מערבבים, ומבשלים עד שהעלים נובלים והנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את הפתיתים, מערבבים היטב, ממלחים ומפלפים. מוסיפים את המים הרותחים וסוגרים עם המכסה. מבשלים על להבה נמוכה כ-6 דקות, עד שהפתיתים מוכנים. טועמים (מוסיפים עוד מלח) ומגישים.
| חזרה | | |