אמפנדיטס טונה
/ איילת בן-יוסף
כמו אמפנדה אבל לא בדיוק - מאפים של בצק עלים במילוי טונה.
|
חומרים
|
1 חבילה בצק עלים (400 גרם) |
1 קופסה טונה בשמן |
1 בצל קטן קצוץ דק |
1 כף צלפים (אופציונלי אם יש במקרר) |
1 ביצה טרופה לציפוי |
אופן ההכנה |
- מסננים את השמן מקופסת הטונה ולא זורקים אותו - מעבירים את השמן למחבת ומטגנים בו את הבצל, אם נראה לכם שצריך - הוסיפו עוד מעט שמן זית.
- מפוררים את הטונה בקערה, מוסיפים את הצלפים. כשהבצל מזהיב מוסיפים גם אותו לתערובת הטונה. טועמים ואם צריך מתבלים במלח ופלפל (אם השתמשתם בצלפים סביר להניח שלא תזדקקו לעוד תיבול).
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את הבצק לעלה דק ובעזרת קורצן או כוס קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומהדקים לחצי סהר.
- מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפים זהובים ותפוחים.
|
חזרה |