שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אמפנדיטס טונה / איילת בן-יוסף

כמו אמפנדה אבל לא בדיוק - מאפים של בצק עלים במילוי טונה.


חומרים
1 חבילה בצק עלים (400 גרם)
1 קופסה טונה בשמן
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף צלפים (אופציונלי אם יש במקרר)
1 ביצה טרופה לציפוי
אופן ההכנה
  1. מסננים את השמן מקופסת הטונה ולא זורקים אותו - מעבירים את השמן למחבת ומטגנים בו את הבצל, אם נראה לכם שצריך - הוסיפו עוד מעט שמן זית.
  2. מפוררים את הטונה בקערה, מוסיפים את הצלפים. כשהבצל מזהיב מוסיפים גם אותו לתערובת הטונה. טועמים ואם צריך מתבלים במלח ופלפל (אם השתמשתם בצלפים סביר להניח שלא תזדקקו לעוד תיבול).
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק ובעזרת קורצן או כוס קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומהדקים לחצי סהר.
  5. מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפים זהובים ותפוחים.

חזרה