טורטייה תוצרת בית
/ איילת בן-יוסף
החומרים מספיקים להכנת 20 טורטיות.
|
חומרים
|
4 כוסות קמח |
2 כפיות מלח |
5 כפות שמן |
1 כוס מים |
אופן ההכנה |
- לשים את כל החומרים לבצק גמיש, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ-1/2 שעה.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק ועגול בקוטר 20 ס"מ.
- מחממים מחבת (בלי שמן!) וכשהיא חמה מאוד-מאוד מניחים את הטורטיה. קולים אותה כ-1/2 דקה מכל צד ומורידים מהאש.
אפשר להכין את כל הטורטיות מראש ולשמור בתנור בחום נמוך, עטופות בנייר אלומיניום.
השיטה הפשוטה יותר: ממש לפני ההגשה מחממים את הטורטיה במיקרוגל - 10 שניות וזה הכל.
חייבים לחמם את הטורטיה לפני הגלגול (או להכין אותה "על המקום") - אחרת היא מתייבשת וקשה לעבוד ולגלגל אותה.
|
חזרה |