|
|
|
|
קדרת עוף,דלעת וחומוס בקארי
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
מעט שמן לטיגון |
3 חזות עוף חתוכים לקוביות |
2 בצלים קטנים חתוכים לפלחים |
2 שיני שום קצוצות |
1 כף אבקת קארי או 2 כפות מחית קארי אם יש בבית |
4 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות |
1/2 כוס מים |
500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות |
1 קופסה חומוס משומר או 1.5 כוסות חומוס מבושל קפוא |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
אופן ההכנה |
- בווק, או סיר שטוח, מחממים מעט שמן ומטגנים את נתחי העוף טיגון מהיר על להבה גבוהה, עד שמזהיבים מכל הצדדים. מוציאים את העוף מהמחבת ושומרים בצד.
- מוסיפים עוד מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצלים עד שמזהיבים. מחזירים את העוף ומוסיפים את מחית / אבקת הקארי והשום. מערבבים היטב ומטגנים שתי דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים עגבניות קצוצות, מים ודלעת, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות, עד שהדלעת רכה (אבל לא מתפוררת).
מוסיפים את החומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל (אם צריך, לרוב הקארי מספק את כל התיבול) ומורידים מהאש. מגישים עם אורז פרסי או בסמטי.
| חזרה | | |