שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדרת עוף,דלעת וחומוס בקארי / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
מעט שמן לטיגון
3 חזות עוף חתוכים לקוביות
2 בצלים קטנים חתוכים לפלחים
2 שיני שום קצוצות
1 כף אבקת קארי או 2 כפות מחית קארי אם יש בבית
4 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס מים
500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 קופסה חומוס משומר או 1.5 כוסות חומוס מבושל קפוא
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. בווק, או סיר שטוח, מחממים מעט שמן ומטגנים את נתחי העוף טיגון מהיר על להבה גבוהה, עד שמזהיבים מכל הצדדים. מוציאים את העוף מהמחבת ושומרים בצד.
  2. מוסיפים עוד מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצלים עד שמזהיבים. מחזירים את העוף ומוסיפים את מחית / אבקת הקארי והשום. מערבבים היטב ומטגנים שתי דקות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים עגבניות קצוצות, מים ודלעת, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות, עד שהדלעת רכה (אבל לא מתפוררת).

    מוסיפים את החומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל (אם צריך, לרוב הקארי מספק את כל התיבול) ומורידים מהאש. מגישים עם אורז פרסי או בסמטי.


חזרה