שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז מתוק עם פירות ותבלינים / שחר נהרי

משהו מיוחד עם אננס, תפוחים, צימוקים, שקדים והרבה הרבה תבלינים טובים.


חומרים (6 מנות)
2 כוסות אורז לבן
1/2 כוס סירופ מנוזל של קופסת שימורי אננס
3-4 כוסות מים (רצוי להמיר כוס אחת של מים בכוס של חלב קוקוס אם יש)
3-4 כפות חמאה או שמן לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ
2 כפות צימוקים
2-3 כפות תפוח מיובש, קצוץ לחתיכות
2-3 כפות אננס מקופסה, חתוך לחתיכות קטנות
2 כפות גדושות שקדים מולבנים פרוסים
1 כפית סוכר חום (אפשר גם סוכר רגיל)
מלח לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
1-2 מקלות קינמון שבורים לחתיכות, או 1/4 כפית קינמון
קורט ציפורן טחונה, או 3 מסמרים
2 תרמילי הל - לא הכרחי
1/2 כפית כורכום - לא להגזים רק קצת
אופן ההכנה
  1. בסיר, מרתיחים את המים, סירופ האננס (וחלב הקוקוס, אם מחליטים להמיר כוס אחת מהמים) ביחד עם 2 כוסות האורז. כשרותח ומבעבע, מערבבים את האורז קלות, מכסים את הסיר, ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-18 דקות, או עד שהאורז רך ומבושל. מורידים מהאש ומצננים.
  2. בסיר רחב ונמוך, או מחבת גבוהת שוליים, מחממים שמן, או חמאה. מטגנים את הבצל הקצוץ כדקה וחצי תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה, מכסים, וממשיכים לטגן על להבה נמוכה במשך דקה-שתיים עד שהבצל נעשה זהוב-שקוף. נזהרים שהבצל לא ישרף.
  3. מוסיפים לבצל את השקדים, הצימוקים, התפוח והאננס. מוסיפים תבלינים (קינמון, הל, ציפורן, כורכום / זעפרן, מלח, פלפל - בלי הסוכר החום!)- ומערבבים. מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים. מוסיפים כפית סוכר ומערבבים.
  4. מבשלים על להבה נמוכה, עם מכסה, כ-3-5 דקות, עד שהטעמים יתמזגו. לאלו שאוהבים, את האורז מטוגן וקרמלי במיוחד , אפשר לטגן קצת יותר בתוספת סוכר חום או דבש (לפי הטעם, רק לא להגזים בכמות - כפית, שתיים).

    הערות:
    למי שיש ואוהב - אפשר להוסיף גם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק לתערובת הפירות בשלב הטיגון - 1/2 כף או יותר לפי הטעם.



חזרה