קדרת עוף חורפית
/ איילת בן-יוסף
בטטה כתומה, ארטישוק ירושלמי צחור וגרגרי חומוס זהובים - ארוחה של "הכל בסיר אחד" עם עוף.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג עוף - נתחים לפי בחירה |
2 בצלים חתוכים ל"פלחים" (שמיניות) |
5-6 שיני שום שלמות |
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות |
2 בטטות פרוסות |
1 כוס גרגירי חומוס (מקופסת שימורים או מבושלים ומוקפאים) |
2 כפיות תבלין גראם-מסאלה |
מלח ופלפל שחור טרי |
1 כוס מים |
2-3 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומשחימים את נתחי העוף על להבה גבוהה. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד.
- באותו שמן מטגנים את הבצלים והשום. מוסיפים ירקות, חומוס ותבלינים, מערבבים היטב ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את העוף וכוס מים. מכסים ומרתיחים.
- אחרי הרתיחה מבשלים כשעה על להבה נמוכה. הבטטה תתבשל יתר על המידה, אבל זה בסדר, ככה אנחנו רוצים אותה - פירה בטטה, עם פרוסות ארטישוק ירושלמי קרנצ'י וגרגירי חומוס.
|
חזרה |