שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מקרוני אנד צ'יז / איילת בן יוסף


חומרים (6 מנות)
4 כפות חמאה
4 כפות פירורי לחם רצוי טריים
2.5 כוסות חלב
1/4 כוס קמח
קורט אגוז מוסקט מגורר
קורט פלפל צ'ילי טחון
מלח ופלפל שחור
200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
200 גרם גבינת טל העמק מגוררת
1 חבילה (500 גרם) פסטה בצורת קרניים
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מחממים כף חמאה במחבת ומטגנים את פירורי הלחם עד שהם מזהיבים. מורידים מהאש ושומרים בצד.
  3. מכינים את רוטב הגבינות: מחממים חמאה בסיר, במקביל מחממים את החלב (אפשר במיקרוגל, או בסיר נפרד). כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח, בוחשים היטב ומטמיעים את הקמח בחמאה. מוסיפים את החלב החם לתערובת החמאה ומערבבים היטב, שלא יהיו גושים. מערבבים את התערובת על האש במשך כ-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן - פחות 2 דקות. הפסטה צריכה להיות עדיין קשה. מסננים את המים ושוטפים את הפסטה לקירור.
  5. לרוטב הבשמל מוסיפים 3/4 מכמות גבינת הצ'דר ו-3/4 מכמות גבינת טל העמק ("גרוייר"). את הרבע הנותר שומרים בצד. מוסיפים תבלינים, מערבבים היטב וטועמים. אם צריך מתקנים תיבול.
  6. מערבבים את תערובת הגבינות עם הפסטה המוכנה ויוצקים לתבנית אפייה. מפזרים את שארית הגבינות על פני המאפה ואת פירורי הלחם המטוגנים זורים מלמעלה.
  7. אופים כ-1/2 שעה עד שמזהיב."חופרים" כף של מאפה (לא חייבים לחכות שיתייצב) ומגישים חם.


חזרה