שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טורט שקדים לפסח / רוני ונציה

טורט שקדים מסורתי, איטלקי-יהודי לפסח. קליל, מעודן וגבוה, ומבושם בליקר שקדים, בליווי רוטב תותים הוא פחות יבש, טעים הרבה יותר, והופך למנה חגיגית. המתכון מתוך ספרה של פיי לוי, "הבישול היהודי הבינלאומי" (הוצאת "ספרי וורנר").


חומרים (12 מנות)
2 כוסות (340 גרם) שקדים
1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוסות סוכר
6 ביצים מופרדות
1 כף ליקר אמרטו
1 כפית תמצית וניל טהור
גרידה מ-1/2 תפוז
1/4 כפית מלח
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים, לקישוט
לרוטב תותים:
500 גרם תותים
3-4 כפות אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ עם דפנות גבוהות, משומנת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. במכל מעבד מזון שמים את השקדים עם קמח תפו"א ו-1/3 כוס מהסוכר, וטוחנים לאבקה.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר נוספת לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הליקר, הווניל וגרידת התפוז.
  4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב. בהדרגה מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  5. מקפלים את קציפת החלבונים ואת תערובת השקדים לסירוגין, ב-3 פעמים, לתוך תערובת החלמונים.
  6. מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים 15 דקות בתבנית על רשת. מעבירים סכין מסביב לדפנות, משחררים את הטבעת וממשיכים לצנן על רשת.

    אופן הכנת רוטב התותים:

    מרסקים את כל החומרים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה.

    אופן ההגשה:

    מפזרים מעל פרוסות שקדים ומגישים עם רוטב תותים.


חזרה