שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת פרג / רוני ונציה

מיוחד לפורים, עוגת פרג קטנה וחמודה, לחה ורכה. טעמתי אותה במסעדת "אורנה ואלה" (שינקין ת"א), שם היא מוגשת כמנה בכמה פרוסות, עם רוטב שוקולד חם וגלידת קינמון מתוצרת בית, שמוסיפים לה טעם נפלא.


חומרים (10 מנות)
125 גרם פרג טחון טרי
3 כפות קמח
4 כפות פירורי לחם
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
4 ביצים מופרדות
קליפה מגוררת מלימון 1
קורט מלח
1/4 כפית קרם אוף טרטר (להשיג במדף התבלינים)
לרוטב השוקולד:
1/2 כוס פחות 1.5 כפות (100 מ"ל) חלב
1.5 כוסות שמנת מתוקה (או חלב)
1.5 כפות סוכר
150 גרם שוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו (אפשר "ספלנדיד" עלית) שבור לקוביות
10 גרם חמאה רכה
כלים:
תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ, משומנת ומקומחת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני- נמוך (170 מעלות צלזיוס).
  2. בקערה בינונית מערבבים את הפרג, הקמח ופירורי הלחם.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 1/3 כוס מהסוכר במהירות בינונית-גבוהה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים פנימה את תערובת הפרג ואת קליפת הלימון.
  4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח והקרם אוף טרטר לקצף יציב. מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מערבבים 1/3 מכמות הקצף לתערובת הפרג (כדי שתהיה קלילה יותר) ולאחר מכן מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
  5. מעבירים לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית מלבנית עמוקה גדולה יותר, שתשמש כאמבט מים. ממלאים מים חמים בתבנית הגדולה בגובה כ-2 ס"מ. מניחים את 2 התבניות בתנור, ואופים כ-40 דקות עד שפני העוגה מתחילים להזהיב, וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים על רשת 20 דקות. הופכים וממשיכים לצנן על רשת.

    אופן הכנת רוטב שוקולד:

    בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב, השמנת והסוכר. מסירים מהאש ומיד מוסיפים את השוקולד, ומערבבים היטב בעזרת כף עץ, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

    מצננים מעט (הרוטב מתקשה עם הצינון, ולכן רצוי לחמם אותו מעט שוב במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם אדים).

    אופן ההגשה:

    מגישים 2-3 פרוסות דקות למנה. יוצקים רוטב שוקולד חמים מעל, ומגישים עם כדור גלידת וניל.



חזרה