שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בולמאס - בורקס טורקי / יעקב מזרחי


חומרים (22 מנות)
לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
1 כפית מלח
1 ליטר שמן
למלית גבינה:
1 ק"ג גבינה מסוג חמד, או כנען, או דומה
500 גרם גבינה צהובה מגורדת
3 ביצים
1 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. מניחים את כל חומרי הבצק, פרט לשמן, במיקסר ולשים במהירות איטית כ-5 דקות, או עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. במידה והבצק דביק יש להוסיף מעט קמח, אם הוא יבש מידי מוסיפים מעט מים וממשיכים ללוש.
  2. יוצקים את השמן למגש גדול ועמוק. מחלקים את הבצק ל-22 כדורים ומשטחים אותם קלות. כל כדור צריך לשקול 70-80 גרם. מניחים את הכדורים בצורה מסודרת, אחד ליד השני, בתוך השמן. מניחים לנוח לפחות שעה וחצי, במקום ללא רוח - אחרת הבצק עלול להתייבש. השמן משמש לשימון הבצק חיצונית בלבד ואינו נספג. אפשר להשתמש בשמן לאחר מכן לכל מטרה אחרת.
  3. מערבבים את כל חומרי המלית.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  5. משמנים את משטח העבודה. לוקחים כדור בצק אחד ו"פותחים" אותו בעזרת האצבעות, בתנועות סיבובית ומשיכה לצדדים, לעלה עגול גדול ודק - בקוטר של לפחות 50 ס"מ.
  6. מקפלים שליש מהעיגול פנימה, לוקחים חופן של מילוי גבינה ומניחים לאורך הקיפול, במרחק של כסנטימטר מקצה הבצק. משאירים, בקצוות, רווח של 3 ס"מ מכל צד.
  7. מקפלים את שולי הבצק על הגבינה, ואז מגלגלים הבצק לגליל ארוך. את הגליל מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית (בתבנית תנור רגילה נכנסות כ-12 יחידות).
  8. אופים במשך 20 דקות עד שהבולמאס שחומים ופריכים.

חזרה