|
|
|
|
בולמאס - בורקס טורקי
/ יעקב מזרחי
|
חומרים (22 מנות)
|
לבצק: |
1 ק"ג קמח |
3 כוסות מים |
1 כפית מלח |
1 ליטר שמן |
למלית גבינה: |
1 ק"ג גבינה מסוג חמד, או כנען, או דומה |
500 גרם גבינה צהובה מגורדת |
3 ביצים |
1 כפית מלח |
אופן ההכנה |
- מניחים את כל חומרי הבצק, פרט לשמן, במיקסר ולשים במהירות איטית כ-5 דקות, או עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. במידה והבצק דביק יש להוסיף מעט קמח, אם הוא יבש מידי מוסיפים מעט מים וממשיכים ללוש.
- יוצקים את השמן למגש גדול ועמוק. מחלקים את הבצק ל-22 כדורים ומשטחים אותם קלות. כל כדור צריך לשקול 70-80 גרם. מניחים את הכדורים בצורה מסודרת, אחד ליד השני, בתוך השמן. מניחים לנוח לפחות שעה וחצי, במקום ללא רוח - אחרת הבצק עלול להתייבש. השמן משמש לשימון הבצק חיצונית בלבד ואינו נספג. אפשר להשתמש בשמן לאחר מכן לכל מטרה אחרת.
- מערבבים את כל חומרי המלית.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- משמנים את משטח העבודה. לוקחים כדור בצק אחד ו"פותחים" אותו בעזרת האצבעות, בתנועות סיבובית ומשיכה לצדדים, לעלה עגול גדול ודק - בקוטר של לפחות 50 ס"מ.
- מקפלים שליש מהעיגול פנימה, לוקחים חופן של מילוי גבינה ומניחים לאורך הקיפול, במרחק של כסנטימטר מקצה הבצק. משאירים, בקצוות, רווח של 3 ס"מ מכל צד.
- מקפלים את שולי הבצק על הגבינה, ואז מגלגלים הבצק לגליל ארוך. את הגליל מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית (בתבנית תנור רגילה נכנסות כ-12 יחידות).
- אופים במשך 20 דקות עד שהבולמאס שחומים ופריכים.
| חזרה | | |