עוגת גבינה ניו-יורקית
/ רוני ונציה
עוגה קלאסית שמוצאים כמעט בכל בית-קפה או דלי בניו-יורק: עשירה וקרמית, רכה, יפה, ישרה וחלקה (ללא סדקים), ובטעם נפלא. יש להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
|
חומרים (12 מנות)
|
1 כוס קמח |
1/4 כוס סוכר |
קורט מלח |
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
למלית גבינה: |
500 גרם גבינת שמנת ( 30 אחוז שומן), מנוקזת מנוזלים כמה שעות קודם, בטמפרטורת החדר |
3/4 כוס סוכר |
2 כוסות שמנת חמוצה (כ-3 מיכלים), מנוקזת מנוזלים כמה שעות קודם, בטמפרטורת החדר |
3 ביצים בטמפרטורת החדר |
2 כפיות תמצית וניל טהור |
תותים אוכמניות או פטל טריים, להגשה |
כלים: |
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת |
אופן ההכנה |
- אופן הכנת הבצק: במכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בתנועות הפעל-הפסק, לתערובת פירורית הדומה לסולת.
- מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומקררים במקרר 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
- מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים 20-25 דקות, עד שהבצק בצבע זהוב. מצננים על רשת.
- אופן הכנת המלית: מפחיתים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
- בקערת מערבל שמים את הגבינה ומערבלים במהירות נמוכה 30 שניות לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומערבלים 30 שניות. מוסיפים 1 כוס שמנת חמוצה ומקציפים כ-30 שניות במהירות בינונית, רק עד שהיא נבלעת פנימה. מוסיפים את שאר השמנת החמוצה באותה צורה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים כ-30 שניות לאחר כל הוספה, עד שהביצה נבלעת והתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את הווניל.
- עוטפים את התבנית ואת הדפנות בנייר אלומיניום עבה. יוצקים את מלית הגבינה על הבצק האפוי שבתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר, ומניחים בתנור. יוצקים מים חמים בתבנית הגדולה עד לגובה 3 ס"מ של דפנות תבנית העוגה.
- אופים 50-55 דקות עד שהעוגה בצבע בהיר מאד. היא יציבה אבל עדיין רוטטת במרכז ממש. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים. מסירים את נייר האלומיניום ומצננים צינון מלא על רשת. מכסים את התבנית ומניחים במקרר למשך הלילה.
- למחרת, מעבירים סכין סביב הדפנות, ומשחררים את התבנית. ניתן לקשט או להגיש בליווי תותים, פטל או אוכמניות טריים.
|
חזרה |