שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מדלן / רוני ונציה

מתכון קלאסי לעוגיות עם מועדון המעריצים הכי גדול: מרסל פרוסט שיבח, מלך פולין התאהב ושפים גדולים עדיין ממציאים נוסחים שונים.


חומרים
3/4 כוס קמח (100 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/2 כפית תמצית וניל טהור
6 כפות (90 גרם) חמאה מומסת ומצוננת
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית עם 12 שקעים למדלן (רצוי מטפלון) או תבנית מיני מאפינס עם שקעים בקוטר 4 ס"מ משומנות בחמאה ומקומחות
אופן ההכנה
  1. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  2. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה 5-4 דקות עד שהתערובת בהירה ומעובה. מוסיפים את קליפת הלימון והווניל.
  3. מנפים שוב את תערובת הקמח מעל לתערובת ומקפלים בעדינות פנימה במרית. לבסוף, מקפלים פנימה את החמאה המומסת. מכסים ומניחים במקרר לפחות 3 שעות.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  5. ממלאים כף גדושה של תערובת עד כדי ¾ גובה השקע. לא מיישרים את התערובת. אופים 10-8 דקות עד שהעוגיות תפוחות ובצבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות, ואז משחררים את העוגיות בחוד של סכין שמעבירים מסביבן. מעבירים לרשת, לצינון מלא. לפני ההגשה, בוזקים אבקת סוכר לקישוט.


חזרה