שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט קינואה / פיליס גלזר

מעין טאבולה של קינואה, ממש ארוחה בצלחת, מלאה בחלבון, ויטמינים ומינרלים. ניתן להגיש כמות שהוא, בפיתה (מקמח מלא), או כמילוי לירק מבושל.


חומרים (6 מנות)
5 כוסות קינואה מבושלת (1.5 כוסות לא מבושל)
1 כוס גזר קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה (או שילוב)
1 כוס גרעיני חמנייה קלויים(או לא קלויים, לפי הטעם)
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית כתית
1/4 כוס רוטב סויה תמרי ( לא תוצרת הארץ)
1/2 כוס מיץ לימון
2 עגבניות חתוכות לרבעים
חופן זיתים שחורים
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הקינואה כמו במתכון הבסיסי (קישור מצד ימין) ומצננים. מוסיפים גזר, פטרוזיליה, חמניות ושום.
  2. בקערה קטנה, מערבבים שמן זית, רוטב סויה ומיץ לימון. מתבשלים במלח ופלפל ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב. מגישים על מצע עלים ירוקים זעירים ומקשטים ברבעי עגבניות וזיתים. גיוון: אפשר להמיר את הפטרוזיליה בשילוב עשבי תיבול כגון פטרוזיליה, אורגנו ובזיליקום.




חזרה