סלט קינואה
/ פיליס גלזר
מעין טאבולה של קינואה, ממש ארוחה בצלחת, מלאה בחלבון, ויטמינים ומינרלים. ניתן להגיש כמות שהוא, בפיתה (מקמח מלא), או כמילוי לירק מבושל.
|
חומרים (6 מנות)
|
5 כוסות קינואה מבושלת (1.5 כוסות לא מבושל) |
1 כוס גזר קצוץ |
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה (או שילוב) |
1 כוס גרעיני חמנייה קלויים(או לא קלויים, לפי הטעם) |
4 שיני שום כתושות |
1/4 כוס שמן זית כתית |
1/4 כוס רוטב סויה תמרי ( לא תוצרת הארץ) |
1/2 כוס מיץ לימון |
2 עגבניות חתוכות לרבעים |
חופן זיתים שחורים |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הקינואה כמו במתכון הבסיסי (קישור מצד ימין) ומצננים. מוסיפים גזר, פטרוזיליה, חמניות ושום.
- בקערה קטנה, מערבבים שמן זית, רוטב סויה ומיץ לימון. מתבשלים במלח ופלפל ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב. מגישים על מצע עלים ירוקים זעירים ומקשטים ברבעי עגבניות וזיתים. גיוון: אפשר להמיר את הפטרוזיליה בשילוב עשבי תיבול כגון פטרוזיליה, אורגנו ובזיליקום.
|
חזרה |