|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מרק ריבוליטה
/ רוז גריי ורות רודג'רס
מתכון מאת רוז גריי ורות רודג'רס, בעלות הריבר קפה, מוסד קולינרי יוקרתי בלונדון.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (8 מנות)
|
1 כוס גדושה שעועית לבנה קטנה ככל האפשר,שרויה ללילה |
שמן זית |
4 בצלים צעירים קצוצים |
1 ראש סלרי אמריקאי עם עלים |
1 ראש שום מחולק לשיניים מקולפות ופרוסות |
500 גרם עלי מנגולד ( או עלי סלק), חתוכים לגפרורים גדולים |
1 צרור בזיליקום טרי, עלים מופרדים מגבועלים |
1 צרור נענע טרי, עלים מופרדים מגבועלים |
1 צרור מיורן טרי, עלים מופרדים מגבועלים |
1 צרור פטרוזיליה עלים מופרדים מגבעולים |
2 ק"ג עגבניות תמר טריות ובשלות, מקולפות, ללא גרעינים, קצוצות |
250 גרם תרד טרי ללא גבעולים |
2 כיכרות לחם ג'בטה רצוי לא טרי, ללא הקרום |
1 פלפל אדום חריף טרי |
מלח ים גס, פלפל שחור טחון טרי |
אופן ההכנה |
- מבשלים את השעועית: שורים במשך לילה, שוטפים ושמים בסיר עם עגבניה גדולה, חופן מרווה טרייה ו-1 ראש שום. מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית מוכנה. מנקים קצף שנוצר למעלה. מוציאים את העגבניה, השום והמרווה ושומרים את השעועית במי הבישול.
- בסיר גדול וכבד מחממים כוס שמן זית ומבשלים את הבצל והסלרי על להבה בינונית נמוכה, עד לריכוך והשחמה. מוסיפים את השום וגבעולי המנגולד וממשיכים לבשל עד שהשום מזהיב.
- מוסיפים מחצית הבזיליקום, נענע, מיורן, פטרוזיליה ועלי הסלרי. מטגנים ובוחשים 2-1 דקות ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מתבלים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
- בסיר אחר, חולטים את עלי הסלק והתרד במים רותחים מומלחים. מסננים וקוצצים גס, שומרים את המים.
- מוסיפים את העלים לתערובת העגבניה ביחד עם השעועית.
- קורעים את הלחם לחתיכות בגודל 2 ס"מ ומוסיפים למרק. יוצקים ממי החליטה כדי להרטיב את הלחם ומוסיפים את יתרת עשבי התיבול. בודקים ומתבלים שוב, ומוסיפים עוד כוס שמן זית (המרקם יהיה סמיך).
- מחלקים בין קעריות. מערבבים את הפלפל האדום עם 2 כפות שמן זית, יוצקים כמה טיפות בכל קערה, ומגישים.
| חזרה | | |