שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות כרישה / יחיאל פילוסוף

מתכון מאת יחיאל פילוסוף ממסעדת ה"בלקן" ביפו. קציצות כרישה טעימות לא רק לטקס הברכות של ראש השנה, אלא גם לשנה כולה.


חומרים (8 מנות)
5 כוסות כרישה (חלק לבן בלבד) שהן בערך 5 כרישות
1 כוס בצל קצוץ
1/2 כוס גדושה קמח תפוחי אדמה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3 ביצים טרופות
1/2 כפית אבקת שום
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. מורידים שורשים ואת החלק הירוק מהכרישה ושוטפים את החלק הלבן היטב כדי להוציא שאריות אדמה.
  2. פורסים. שמים בסיר ביחד עם הבצל ומוסיפים מים רותחים עד מחצית כמות החומרים בסיר. מביאים לרתיחה ומאדים 20 דקות בכלי מכוסה, עד שהכרישה והבצל רכים מאוד. מסננים היטב וסוחטים כדי להוציא נוזלים.
  3. טוחנים גס במעבד מזון ומוסיפים קמח תפוחי-אדמה, מלח, פלפל, ביצים ואבקת שום. משמנים את הידיים ויוצרים 8 קציצות. מחממים מספיק שמן במחבת כדי לכסות את התחתית ומטגנים את הקציצות משני הצדדים. מסננים על מגבות נייר ומגישים.

    גיוונים: אפשר להגיש עם אבקת סוכר אם רוצים. ניתן להכין גם בגירסה עם בשר טחון: מוסיפים 180 גרם בשר טחון לתערובת.




חזרה