|
|
|
|
פנקייק אוכמניות
/ פיליס גלזר
|
חומרים (4 מנות)
|
1.25 כוסות קמח רב שימושי (או מחצית קמח לבן ומחצית קמח מלא) |
1 כף סוכר דמררה |
1 כפית אבקת אפייה |
1/2 כפית מלח |
1 ביצה גדולה |
1.25 כוסות ריוויון או חלב חמוץ |
1/2 כפית אבקת סודה |
2 כפות חמאה נמסה |
3/4 כוס אוכמניות |
אופן ההכנה |
- בקערה אחת, מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. בקערה שנייה טורפים ביצה, חלב ואבקת סודה.
- מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה בזמן שטורפים עם מטרפת יד או מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת חלקה. בוחשים פנימה את החמאה והאוכמניות. מעבירים 1/2 כוס מן התערובת בכל פעם כדי ליצור פנקייק.
- יוצקים למחבת משומנת קלות (אפשר להשתמש בתרווד למרק). כאשר רואים בועות, הופכים ומטגנים קלות את הצד השני. עוברים על הפעולה עם יתר הבלילה. מגישים חם עם סירופ מייפל (אמיתי בלבד).
| חזרה | | |