שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פנקייק אוכמניות / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
1.25 כוסות קמח רב שימושי (או מחצית קמח לבן ומחצית קמח מלא)
1 כף סוכר דמררה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 ביצה גדולה
1.25 כוסות ריוויון או חלב חמוץ
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפות חמאה נמסה
3/4 כוס אוכמניות
אופן ההכנה
  1. בקערה אחת, מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. בקערה שנייה טורפים ביצה, חלב ואבקת סודה.
  2. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה בזמן שטורפים עם מטרפת יד או מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת חלקה. בוחשים פנימה את החמאה והאוכמניות. מעבירים 1/2 כוס מן התערובת בכל פעם כדי ליצור פנקייק. 
  3. יוצקים למחבת משומנת קלות (אפשר להשתמש בתרווד למרק). כאשר רואים בועות, הופכים ומטגנים קלות את הצד השני. עוברים על הפעולה עם יתר הבלילה. מגישים חם עם סירופ מייפל (אמיתי בלבד).


חזרה