פארסניפ, גזר ודלעת אפויים בתנור
/ פיליס גלזר
הפארסניפ (Parsnip), ירק שורש הדומה בצורתו לגזר לבן עם טעם מתקתק ומרקם מעט סיבי, מתאים לכל סוגי ההכנה – בישול, טיגון, אפייה, אידוי, תבשילי קדרה, ואף לקינוחים מצויינים.
|
חומרים (4 מנות)
|
8 פארסניפ בינוניים |
8 גזרים בינוניים |
15 יחידות דלעת (צ'יפס בגודל 1 ס"מ) |
1/4 כפית מלח |
3 כפות שמן זית |
1/4 כוס סוכר דמררה (חום בהיר) |
2 כפות טימין קצוץ |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
פלפל שחור טחון גס |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקלפים את הפארסניפ והגזר, חוצים וחותכים לאורך 4 ס"מ.
- חולטים את הפארסניפ והגזר בסיר מים רותחים כ-4 דקות ומסננים.
- בקערה שטוחה שמתאימה לאפייה שמים את הפארסניפ והגזר ומפזרים מעל את הפטרוזיליה, המלח, מעט פלפל שחור, טימין ושמן זית. מערבבים היטב ומכסים בנייר אלומניום. מכניסים לתנור ל-30 דקות.
- מוציאים הקערה, מוסיפים את הדלעת, מערבבים ומחזירים מכוסה לעוד 20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומעלים את החום ל-230 מעלות. מוסיפים את הסוכר לירקות ומערבבים היטב עד להתמזגות הסוכר בירקות. מכניסים לא מכוסה לתנור ל-15-20 דקות או עד שהירקות רכים. מוציאים ומגישים.
|
חזרה |