שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פארסניפ, גזר ודלעת אפויים בתנור / פיליס גלזר

הפארסניפ (Parsnip), ירק שורש הדומה בצורתו לגזר לבן עם טעם מתקתק ומרקם מעט סיבי, מתאים לכל סוגי ההכנה – בישול, טיגון, אפייה, אידוי, תבשילי קדרה, ואף לקינוחים מצויינים.


חומרים (4 מנות)
8 פארסניפ בינוניים
8 גזרים בינוניים
15 יחידות דלעת (צ'יפס בגודל 1 ס"מ)
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1/4 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
2 כפות טימין קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור טחון גס
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מקלפים את הפארסניפ והגזר, חוצים וחותכים לאורך 4 ס"מ.
  3. חולטים את הפארסניפ והגזר בסיר מים רותחים כ-4 דקות ומסננים.
  4. בקערה שטוחה שמתאימה לאפייה שמים את הפארסניפ והגזר ומפזרים מעל את הפטרוזיליה, המלח, מעט פלפל שחור, טימין ושמן זית. מערבבים היטב ומכסים בנייר אלומניום. מכניסים לתנור ל-30 דקות.
  5. מוציאים הקערה, מוסיפים את הדלעת, מערבבים ומחזירים מכוסה לעוד 20 דקות.
  6. מוציאים מהתנור ומעלים את החום ל-230 מעלות. מוסיפים את הסוכר לירקות ומערבבים היטב עד להתמזגות הסוכר בירקות. מכניסים לא מכוסה לתנור ל-15-20 דקות או עד שהירקות רכים. מוציאים ומגישים.


חזרה